U bent hier: Home / Documentatie / Projecten / TransfAIR

TransfAIR

Grensoverschrijdende instrumenten voor een geharmoniseerd beheer van de luchtkwaliteit

 

Doelstelling

Het project TransfAIR heeft als doel de informatie rond luchtvervuiling in de grensregio Vlaanderen–Hauts-de-France en Wallonië te harmoniseren. De drie regio's bundelen hun krachten om een betere uitwisseling en maximale afstemming van de luchtkwaliteitsgegevens (emissies, metingen, modellering en voorspellingen) te bevorderen. Er zullen gemeenschappelijke informatie- en communicatie-instrumenten worden ontwikkeld, alsmede acties om de burgers actief te betrekken bij en centraal te stellen in de beoordeling van de luchtkwaliteit, hen bewust te maken van de problematiek en hun betrokkenheid aan te moedigen.

Meer informatie op de website van het project: https://www.transfair-interreg.eu

Partners

Het Transfair project kadert in het Europese subsidieprogramma EFRO INTERREG France-Wallonie-Vlaanderen en wordt gedragen door projectpartners uit Frankrijk en België: het Waalse agentschap voor lucht en klimaat (AWAC), het Waalse wetenschappelijk instituut voor de openbare dienst (ISSeP), de Vlaamse milieumaatschappij (vmm), Atmo Hauts-de-France, Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en het DREAL.

Type project: INTERREG France-Wallonie-Vlaanderen | Looptijd: 04/2019 – 09/2022 | Budget: € 2.749.691 waarvan € 1.374.846 EFRO steun