U bent hier: Home / Nieuws / 50 Vlaamse Aerohelden gezocht!

50 Vlaamse Aerohelden gezocht!

De VMM zoekt samen met haar partners in het Europese TransfAIR-project 50 Vlaamse Aerohelden tussen 6 en 12 jaar.

Aerohelden

De VMM zoekt samen met haar partners in het Europese TransfAIR-project 50 Vlaamse Aerohelden tussen 6 en 12 jaar. Ga jij mee op missie om de luchtkwaliteit te onderzoeken?

Voor dit grensoverschrijdend burgeronderzoek gaan 50 Vlaamse, 50 Waalse en 50 Franse gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar aan de slag met de luchtkwaliteit in hun buurt. Het onderzoek loopt in de grensregio van West- en Oost-Vlaanderen, Wallonië en Hauts-de-France tussen april en juli.
Ben je geselecteerd, dan sturen we je eind maart via de post een sensor waarmee je, in combinatie met een mobiele app, de luchtkwaliteit kan meten. Vanaf dan krijg je elke maand een verrassing of wetenschappelijke uitdaging via de post of via e-mail. Je hebt geen voorkennis nodig en 1 à 2 uurtjes per week zijn genoeg om de luchtkwaliteit te meten.
Zin om samen met je gezin een Aeroheld te worden? Vul dan voor 22 maart het formulier in op https://www.transfair-interreg.eu/index.php/nl/aerohelden/.

Deelnemende gemeenten zijn alle gemeentes van West-Vlaanderen en een deel van Oost-Vlaanderen (Aalter, Brakel, De Pinte, Deinze, Destelbergen, Evergem, Gavere, Gent, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Lievegem, Lochristi, Maarkedal, Melle, Merelbeke, Moerbeke-Waas, Nazareth, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Martens-Latem, Wachtebeke, Wortegem-Petegem, Zulte, Zwalm).


Aerohelden maakt deel uit van het Europees Interreg V FWVl-project met partners IRCEL, VMM, ISSeP, AWAC, Atmo Hauts-de-France. Dit burgeronderzoek heeft geen commerciële doeleinden maar een wetenschappelijke opzet. Hiermee wordt informatie uitgewisseld en de monitoring rond luchtkwaliteit in deze grensoverschrijdende regio geharmoniseerd.